Hypertrophiás (szívizom-megvastagodással járó) cardiomyopathia

Restrikciós hipertónia, Só, a renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer és rezisztens hypertonia

diuretikumok magas vérnyomás ellen népi gyógymódokkal

A kalória-restrikció élettartam-növelő hatását több mint restrikciós hipertónia éve rövid élettartamú laboratóriumi állatokkal, rágcsálókkal végzett kísérletekben mutatták ki, a közelmúltban azonban főemlősökön is igazolták a hatást, aminek következtében újult erőre kaptak a kalória-restrikció élettartam-növelő hatásmechanizmusának tisztázását célul tűző kutatások. Sőt a legtöbb élettartam-növeléssel foglalkozó vizsgálatban a kalória-restrikció jelenti az arany-standardot, amihez képest az új gyógyszerek és öregedés elleni stratégiák geroprotektív terápiák hatékonyságát mérik, magyarázzák nyilatkozatukban a kutatók.

magas vérnyomás új irányelvek

Ezt megspórolandó, a biológiai öregedés mérésére a kutatók többféle összetett módszert is kitaláltak, amivel a rendszer az élő szervezet integritásának változását számszerűsítik. Az algoritmusok a következő adatokat használták: szérum albumin, alkalikus foszfatáz, C-reaktív fehérje, össz-koleszterin, kreatinin, glikált hemoglobin, szisztolés vérnyomás, urea nitrogén, húgysav, fehérvérsejtszám.

A hypertonia terápiája - A Magyar Hypertonia Társaság X. Nemzetközi Továbbképző Kurzusa

A KDM algoritmus pl. A lassult biológiai öregedés nem súlyvesztésnek volt köszönhető.

pszichológiai hipertónia

Mint a kutatók hozzáteszik: az öregedés jelei már fiatal felnőtt korban megjelennek, így a geroprotektív terápiák valószínűleg akkor a leghatékonyabbak, ha már korán, az életkorral összefüggő betegségek kialakulása előtt megkezdődnek.

Kazai Anita.

a hipertónia kulcsfontosságú módszere