Sportolni magas vérnyomással is kell

Hipertóniával sportol

 • Magas vérnyomás kezelés alternatív módszerrel
 • Magyar Hypertonia Társaság On-line
 • Sportolni magas vérnyomással is kell

Mit sportoljon, akinek magas a vérnyomása? A  magas vérnyomás hipertónia  bizonyos esetekben elkerülhető.

magas vérnyomás esetén alhat-e hasra feszültség fejfájás magas vérnyomás

Kialakulásában számos tényező játszik szerepet, melyek közül több - így például a mozgáshiány és hipertóniával sportol túlsúly - kiküszöbölhető. Miért érdemes sportolni?

A vérnyomást negatívan befolyásoló tényezők

Az edzés során ugyan a vérnyomás és a pulzus emelkedik, viszont a kitartó sportok rendszeres gyakorlása hosszú távon csökkenti a vérnyomást hipertóniával sportol a szívfrekvenciát is. Ez a terhelési és a nyugalmi hipertóniával sportol egyaránt érvényes. Ez a hatás először hat-nyolc héttel az edzés megkezdése után lesz észrevehető.

Minél edzettebb egy személy, annál hamarabb visszaáll a nyugalmi pulzusa és vérnyomása a tréning után. Mivel a mozgás fokozza az anyagcserét, a szervezet több elraktározott szénhidráttól és zsírtól szabadulhat meg.

 1. Mit sportoljon, akinek magas a vérnyomása?
 2. Késedelem a magas vérnyomás 2 fokozatában
 3. A magas vérnyomás okai hogyan kell kezelni
 4. Mit okozhat a magas vérnyomás, ha nem kezeljük?
 5. Milyen gyógyszer szedhető magas vérnyomás ellen
 6. Magas vérnyomás és a számítógép

Rendszeres sportolással tartósan gyorsabb anyagcserét lehet elérni, így a plusz kilók gyorsan eltűnnek. Milyen sportág az ideális? Válasszon olyan mozgásformát, ami kedvére van, mindegy, hogy gyalogol, biciklizik, táncol, úszik vagy esetleg a nordic walking mellett dönt.

Eddzen rendszeresen, hetente többször és hosszú távon.

Sütik használata

Az az ideális, ha alkalmanként percet edz, olyan intenzitással, hogy a pulzus közben legfeljebb közepesen emelkedhet meg. Vagyis, ha valaki 30 éves, akkor edzés közben a pulzusa maximum lehet percenként.

 • Cordyceps hipertónia
 • Magas vérnyomás csökkentsése mozgással!
 • Magas vérnyomás tünetei, kezelése - KardioKözpont

Ilyen körülmények között szénhidrátok mellett zsírt is hasznosít a szervezet. Fontos a fokozatosság!

Extra ajánló

Amennyiben még sosem sportolt, vagy hosszú ideje nem edzett, akkor csak óvatosan kezdjen hozzá! Alacsonyabb intenzitással, lassabban kezdjen, és csak fokozatosan emelje a tempót és az edzések időtartamát.

Eleinte elegendő napi 15 perc gyors séta.

avokádó magas vérnyomás a hipertónia az elhízás oka

Később fokozhatja a tempót, illetve növelheti az edzés időtartamát. Ha túlságosan nagy hévvel veti bele magát a sportba, könnyen megsérülhet és alábbhagyhat kezdeti lelkesedése is. A hirtelen kezdett intenzív testedzés az izmokat és ízületeket túlterheli, ez nagy fájdalmakkal jár, és emiatt elveszítheti a motivációját. Ne várjon azonnali eredményt, legyen türelmes! Pozitív pszichés hatása is van a sportnak A rendszeres sport még a hangulatunkat is javítja, segít leküzdeni a stresszt, valamint hozzájárul a kiegyensúlyozottság eléréséhez.

Benefits of Lentils and Chickpeas

Az edzés közben felszabaduló endorfin közvetlenül fejti ki pozitív pszichés hatását. Ha kiegyensúlyozott, és nem jön ki könnyen a sodrából, akkor a vérnyomásával is kevesebb probléma adódhat. Forrás: WEBBeteg.

stresa magas vérnyomásban magas vérnyomás és escuzan