Magas vérnyomás: mit tudunk erről a betegségről?

Eper hipertónia. Ezek is érdekelhetnek

Tartalom

  Az eper és eper hipertónia áfonya csökkentheti a szívroham kockázatát nők esetében Szerző: MTI Heti három vagy több adag eper és áfonya evése egyharmaddal csökkentheti a szívroham kockázatát a nőknél - közölték amerikai és brit kutatók új tanulmányukban.

  hogyan kell inni asd magas vérnyomásban

  Mindkét bogyós gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz növényi flavonoidokat, amelyek számos más gyümölcsben és zöldségben, például a szőlőben, borban, szederben, padlizsánban, de a csokoládéban is előfordulnak. Az áfonyában és az eperben lévő, a flavonoidok alosztályához tartozó antociánok segíthetik az artériák tágulását, ellensúlyozhatják a plakkok lerakódását az erekben, és más szív-és érrendszeri előnyöket biztosítanak - eper hipertónia a Harvard Egyetem és a Kelet-Angliai Egyetem szakembereinek tanulmányában, amely az amerikai szívszövetség szaklapjában, a Circulation című folyóiratban jelent meg.

  Hirdetés Az áfonyát és az epret könnyen be lehet illeszteni a nők heti étrendjébe.

  elsősegélynyújtás hipotenzió és magas vérnyomás esetén

  Ez az egyszerű étrendváltozás jelentős hatással eper hipertónia a megelőzési erőfeszítésekre - hangoztatta Eric Rimm, a tanulmány egyik szerzője, a Harvard vendégprofesszora.

  A növényi flavonoidok fogyasztásának előnyei Az amerikai és a brit egyetem szakemberei 93 nő étrendjét vizsgálták, a év közötti alanyok 18 esztendőn át kérdőívet töltöttek ki négyévente étrendjükről.

  magas vérnyomás 1 fokos népi gyógymódok

  A tanulmány ideje alatt szívrohamot jegyeztek fel körükben. A legtöbb áfonyát és epret fogyasztó nőknél 32 százalékkal esett a szívroham kockázata azokhoz képest, akik havonta egyszer vagy kevesebbszer fogyasztották a bogyósokat, sőt azokhoz képest is, akik általában gyümölcsben eper hipertónia zöldségben gazdag étrendet követtek.

  magas vérnyomás és adomány

  Kimutattuk, hogy ezeknek a gyümölcsöknek még fiatalkori fogyasztása is csökkenti a szívroham veszélyét az élet későbbi szakaszában - idézte Aedín Cassidyt, a Kelet-angliai Egyetem orvostudományi karának szakemberét, a tanulmány vezető szerzőjét a ScienceDaily tudományos hírportál. Egy korábbi amerikai tanulmány már kimutatta, hogy mintegy 20 százalékkal ritkább a szív-és érrendszeri halálozás a növényi flavonoidokat friss zöldség és gyümölcs formájában rendszeresen fogyasztók körében.

  késedelem a magas vérnyomás 2 fokozatában